12 Nisan 2010 Pazartesi

Taklitlerden Sakının

Taklitler aslını yaşatırmış derler ama bu hırsızlık boyutunu buluyorsa, müsamaha sınırları da zorlanıyor demektir. Tabiki emek ve bilgi hırsızlığından bahsediyorum. GagabuxTr'yi açtığımda kendi alanında bir ilkti, yani Gagabux hakkında böyle ayrıntılı bilgi veren başka bir blog yoktu.

Kısa sürede blog iyi bir noktaya da geldi. Gagabux blogu kendi isteğiyle Surf Ads'e ekledi. Surf Ads harici girişlerde günlük tekil 300'lerde. Ayrıca blogla ilgili de çok güzel geri dönüşler alıyorum. Bunların hepsi beni çok mutlu ediyor tabi. Ancak şimdi yeni yeni GagabuxTr'ler türediğini görüyorum. Bu nedenle "Taklitlerden Sakının" başlıklı bu yazıyıyı yazmaya karar verdim.

Her geçen gün yeni bir Gagabux blogu açılıyor. Tabiki herkes özgürce istediği konuda blog açma hakkına sahip ancak bu blogların tıpkı GagabuxTr'ye benziyor olması pek hoş değil. Özellikle en son gördüğüm bir gagabux blogu bu konuda çok başarılı olarak hazırlanmış. Blogu açtığımda kendi bloguma girdim zannetim =)

Neyseki blog açan arkadaşlar insaflılar, sadece blogun görünüşünden esinleniyorlar, içerik konusunda kendi özgün yazılarını yayınlıyorlar. Bu sebeple, bu arkadaşlara çok fazla kızmıyorum. Kim olduklarını ve adreslerini de deşifre etmiyorum. Siz zaten bir gün rastlarsanız, anlarsınız aradaki benzerlikleri.

Asıl derdim içerik kopyala yapıştır canavarlarıyla. Benim kendi bilgi ve tecrübelerimden faydalanarak oluşturduğum yazıları hiç bir sorumluluk duygusu taşımadan koypayalan arkadaşlara söylüyorum bunu, yaptığınız hırsızlıktan başka bir şey değil.

En çok yapılan yazının doğrudan kopyalanarak herhangi bir foruma konu olarak yapıştırılması. Altına da kendi ref linklerini koyuyorlar. İki kelime yazı yazmaktan aciz olan ve hırsızlığı alışkanlık haline getirmiş bu arkadaşları buradan deşifre etmek isterdim ancak, bu yine onların ekmeğine yağ sürer ve reklam olur.

Ama benim elimde armut toplamıyor tabi, kopya içeriği gördüğüm anda başta google olmak üzere gerekli yerlere bildiriyorum. Size de çalıntı içerikle mücadele konusunda şuradaki yazıyı okumayı şiddetle tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Arkadaşımızın yazısı üzerine bloğumda birkaç değişiklik yaptım ve iletişim sayfası ile sol tarafta bulunan diller kısmını bloğumdan kaldırdım.Fakat Bahadırhan arkadaşımız da blog tasarımı olarak gagabux blog ve gagabux sitesinin etkisinden kurtulamamış ve taklite düşmüştür.Yukarıdaki yazıyı yazan Bahadırhan arkadaşımzdan daha özgün bir glog tasarımı beklediğimi belirtmek istiyorum.Herkese bol kazançlar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle bu yazı anonim bir yazıydı doğrudan şahsınıza yönelik değil. İsim ve link vermediğim için savunmanızı kişisel olarak sadece bana da yapabilirdiniz, sorun değil yine de yayınladım yorumunuzu.

    1. Benim Gagabux'un renklerinde bir tema seçmem gayet normal, çünkü blogun konusu gagabux. Bunun taklit olarak nitelendirmenizi anlayamadım.

    2. Beni taklitle suçlarken asıl kendiniz taklit yapıyorsunuz. Evet siz de Gagabux'a benzer bir blog oluşturmuşsunuz fakat bu nedense benim blogumun birebir aynısını uygulamak şeklinde olmuş. Blogunuzu görenler bana direk "Bahadır blogunun kopyasını yapmışlar" dediler.

    3. Bu sadece şahsınıza karşı yazılmış bir yazı değil bu, sizin blogunuz gibi başka bloglar da var ve bunun dışında bir sürü açılmış forum konuları var. (asıl kızdıklarım da bunlardı aslında)

    4. Burada blogunuzun ismi veya linki yer almadığı ve alamayacağı için bu yorumlarımız da okuyanlar için pek bir şey ifade etmeyecek. Keşke bunlara gerek kalmasaydı.

    YanıtlaSil

video sikiş porno sikiş 2010 vizyondaki filmler kurtlar vadisi pusu sohbet ordu sesli sohbet avşa adası