14 Nisan 2010 Çarşamba

Ref Yenilemek ile İlgili Bir Kaç Not

Çok fazla ve hesapsız ref yenilemenin uzun vadede zarara neden olduğunu düşünüyorum. Hatta bazen öyle durumlar oluşuyor ki hiç tıklamayan bir refi yenilemeseniz kendi haline bıraksanız daha az zarar etmiş oluyorsunuz. İşte bu yazıda ref yenilerken dikkat etmeniz gerekenleri ve en azından tıklamayan reflerden zararınızı nasıl azaltacağınızı anlatacağım.

Ref kiralamanın biraz şans işi olduğunu ancak refsiz de PTC sitelerinin hiç bir anlamı olmadığını, ne kadar çok ref kiralarsanız o kadar kazanacağınızı daha önce defalarca söyledim. Tıklamayan reflerinizi yenilemeniz konusunda da bir yazı yazdım. Ancak ref yenilemek de belli bir sistem içerisinde yapılmalı. Yoksa verdiğiniz 0,6 doları kurtarayım derken eldeki 0,2 dolardan da olabilirsiniz.

Öncelikle hatırlatmak da fayda var ref kiralamanın fiyatı adet başına 0,6 $dır. (Silver üyeler için 0,54$). Ref yenilemek ise 0,2$dır. Recycle adı altında rented referrals sayfasından gerçekleştirilir.

Ben refler üzerine çok düşündüm ve sonunda kendimce bir ref yenileme politikası oluşturdum. Sonuçta uzun vadeli kazancımızı arttırmak için bu işi de belli bir sistem içerisinde yapmamız gerekiyor. Tembel reflerden uğradığımız zararı azaltarak reflerden gelen kazancımızı arttırmamız gerekiyor.

Bunun için ref yenilerken şunları esas almaya karar verdim ve sizinle de paylaşıyorum.

İki haftada bir ref yenileceğiniz bir gün tespit edin.
  • Bitimine 20 günden fazla süre kalmış,
  • Son 4 gündür hiç tıklamamış,
  • Size kazandırdığı para 0,6 $ a ulaşmamış ( Silverlar için 0,54 ) 
bu üç özelliğe aynı anda sahip olan reflerinizi yenileyebilirsiniz.

Tembel Reflerden Daha Az Zarar Etmenin Yolları


Bitimine 20 günden fazla süre kalmış olmalı çünkü yeniledeğiniz refinizin en azından (0,6+0,2) 0,8 dolar kazanması lazım ki kra geçin. Örneğin 10 gün kala ref değiştirirsiniz yeni gelen ref büyük ihtimalle o sürede 0,8 e erişemeyecek ve zarara geçmiş olacaksınız. 20 günden az bir süre kalmışsa bırakın o refi kendi haline, ay sonunda silinecek nasıl olsa.

Son 4 gündür hiç tıklamamış olmalı bu refinizin tembel olduğunu gösteriyor. Son 4 gün tıklamış olan ref ileriye dönül umut vadediyor demektir. Bu yüzden son 4 gün tıklamamış olmalı.

Size kazandırdığı para 0,6 $ a ulaşmamış olmalı. Çünkü eğer 0,6 dolar kazandırmışsa zaten o refle kara geçmişsiniz demektir veya en kötü ihtimalle zarar etmemiş olacaksınız. Paranızı zarar etmediğiniz bir ref için harcamayın. Sınır da kalmış olsa bile zarar etmemiş olması iyi bir şeydir. Yenileme hakkınızı farklı bir ref üzerinde kullanın.

İşte bu üç kritere de sahip olan tembel reflerinizi vakit kaybetmeden yenileyebilirsiniz. Bu şekilde tembel reflerden uğradığınız zarar minimuma inecek.

Kolay gelsin.

5 yorum:

  1. merhaba
    blogunuzu çok beğendim çok faydalı oluyor.reflerin süre uzatımı hakkındada bilgi verirmisiniz. foruma da baktım bulamadım. nereden yapılıyor? reflerin yanında ünlem ve recycle icon ları var hangisini ne için kullanacağız? detaylı bilgilendirirseniz sevinirim.
    teşekkür eder, iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Blogun faydalı olması beni çok mutlu eder. Teşekkür ederim. Bir sonraki yazım da söylediğim konu ile ilgili olacak. Blogu takip etmeye devam edin.

    YanıtlaSil
  3. peki bahadırhan bey şöyle bir soru sorsam size.0,60 cent e ref kiraladık ve bu ref 30 gün boyunca bize bir şey kazandırmadı.Aktif olmayan bu refin 28.gününde süresini uzatsak ve ertesi günde refi değiştirsek 0,55 cent e gelmezmi.yani 0,05 cent kar etmiş olmuyormuyuz 1 adet reften.yada kısacası süresini 1 ay uzattığımız refi değiştiremezmiyiz.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Denemek lazım, işe yarayacağını zannediyorum. Yarın süresi bitmek üzere olan bir refim üzerinde deneyeceğim söylediğinizi.

    YanıtlaSil
  5. yok bosa kiralamayın ref gunde 4 7 arası tıklıyor :@ yatırdıgın paranın karsiligini alamıyorsun bile :S 3 ref kiraladım 1.8$ dan 20 gun oldu anca bana kazandırdıkları para $0.45 :S bosuna kiralamayın ref !!!!

    YanıtlaSil

video sikiş porno sikiş 2010 vizyondaki filmler kurtlar vadisi pusu sohbet ordu sesli sohbet avşa adası